Opvoeding en Vragen

Het opvoeden van je kind is niet altijd vanzelfsprekend gemakkelijk. Wij helpen graag mee wanneer er in jouw gezin misschien een moment komt dat hulp in welke vorm dan ook, zeer welkom is. Onderstaand vind u verschillende mogelijkheden waarin wij kunnen en willen ondersteunen.

Loes opvoedondersteuning

Bij Loes kun je terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Loes werkt voor het Centrum Jeugd en Gezin in dertien Twentse gemeenten. Op de website, Facebook pagina van Loes en Twitter kun je 24 uur per dag terecht voor tips of om vragen te stellen over de opvoeding van je kind(eren). Naast tips vind je er ook ervaringen van andere ouders, opvoedcursussen, interessante links en nieuwtjes.

Bekijk eens de tips:

Wil jouw baby niet in zijn of haar eigen bedje slapen?
www.loes.nl/tips/baby/opvoeding/wil-jouw-baby-niet-in-zijn-haar-eigen-bedje-slapen.html

Wat vertelt jouw baby je?
www.loes.nl/tips/baby/ontwikkeling/wat-vertelt-jouw-baby-je.html

Hoe organiseer je leuk en goedkope activiteiten voor/met kinderen?
www.loes.nl/tips/basisschoolkind/opvoeden/hoe-organiseer-je-leuke-en-goedkope-activiteiten.html

Loes Dinkelland

Staat de informatie die je zoekt online er niet bij? Stel  dan je vraag online via www.loes.nl/contact.

VoorleesExpress

Niet alle kinderen worden thuis voorgelezen. Als kinderen te weinig met boeken en lezen in aanraking komen, beginnen zij vaak met een taalachterstand aan de basisschool. Het is lastig om deze achterstand daarna weer in te halen.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verbetert de leescultuur thuis. Zo zorgen we ervoor dat ze een goede toekomst tegemoet gaan, want alles begint met het beheersen van de taal.

Wat doet de VoorleesExpress precies?

De VoorleesExpress helpt autochtone en allochtone gezinnen om de taalontwikkeling van hun kinderen (van 2 tot en met 8 jaar) te stimuleren. Een vrijwilliger komt twintig keer bij hen thuis en maakt de kinderen en ouders enthousiast over (interactief) voorlezen, boekjes en verhalen.

De ouders krijgen hulp om het voorlezen zelf voort te zetten. Boeken moeten uiteindelijk een blijvende plek krijgen in het dagelijks leven van de kinderen. Ze gaan lezen leuker vinden en ontwikkelen zich beter.

Voor wie is het?

Ben je jonger dan 18 jaar, woon je in Dinkelland en hebben je ouders niet zoveel geld? Dan is Meedoen in Dinkelland er ook voor jou.

 

Vrijwilliger worden?

Wij willen graag met je kennismaken! Dat kan elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Dinkelland / Kultuurhus Denekamp.
Mail: dinkelland@vrijwilligindebuurt.nl
Website: www.vrijwilligindebuurt.nl

 

Aanvragen

Om gebruik te maken van Meedoen in Dinkelland, kies je eerst de juiste leeftijdscategorie. Daarna kies je het onderdeel waar je gebruik van wilt maken. Daar lees je verder hoe je een aanvraag kunt doen.

Contact Meedoen in Dinkelland

Meedoen in Dinkelland is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 085 0479 400.

Je kunt ook een e-mail sturen naar armoedepreventie@swtd.nl.